Η Χαλκίδα, Άγιος Μηνάς, Εύβοια

Παραλία ΞενοδοχείουΟ Άγιος Μηνάς είναι ένας παραλιακός οικισμός που ανήκει στην Δροσιά Ευβοίας. Η Δροσιά απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 40 χιλιόμετρα από τη Θήβα και μόλις 7 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Η διαδρομή από την Αθήνα προς τη Δροσιά είναι άνετη μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι της διασχίζεται από την Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.


Από το 2009 ολοκληρώθηκε η Εθνική Οδός Σχηματάρι - Χαλκίδα και το ταξίδι είναι λιγότερο κουραστικό, λίγο πριν την Υψηλή Γέφυρα θα στρίψετε δεξιά προς Δροσιά και σε περίπου 5 χιλιόμετρα θα κάνετε αριστερά στην διασταύρωση.

Η παραλία του Άγιου Μηνά είναι μια όμορφη πλαζ με θέα τη Χαλκίδα. Και στην παραλία και στο βυθό υπάρχει άμμος . Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, ουζερί που φημίζονται για το καλό φαγητό και το φρέσκο ψάρι γι αυτό προτιμάται και από ντόπιους.

Λίγο πιο εκεί ξεπροβάλει η υπέροχη παραλία στην περιοχή Αλυκές 8 χιλιόμετρα από τον Άγιο Μηνά. Η παραλία των Αλυκών είναι μια πανέμορφη παραλία με άμμο και διάσπαρτα κάποια βράχια. Η θάλασσα είναι ρηχή. Στα πρώτα 3-4 βήματα μέσα στη θάλασσα υπάρχουν κάποιες πέτρες ή βραχάκια και από εκεί και πέρα υπάρχει μόνο άμμος. Όλη η παραλία αποτελείται από Beach-Bar τα οποία έχουν μπροστά τους ομπρέλες με ξαπλώστρες οι οποίες στα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν μαζί με τον καφέ.

Η Χαλκίδα, κοσμοπολίτικο αγαπημένο κέντρο, πόλη του Ισαίου, του Λυκόφρωνα, του Ν. Σκαλκώτα, του Ορέστη Μακρή, του Γ. Σκαρίμπα, του Ν. Κριεζώτη, του Μυταρά, αλλά και πολλών άλλων προσωπικοτήτων, βρίσκεται σε περίοδο λαμπρής αναγέννησης και πολιτιστικής έξαρσης.

Ο περιηγητής μπορεί να αισθανθεί την εναλλαγή συναισθημάτων στην ψυχή του, παρατηρώντας το μοναδικό παλιρροιακό φαινόμενο της πλημμυρίδας και άμπωτης του πορθμού. Μια ιδιομορφία της φύσης που έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια, τόσο από αστρονομικής και γεωφυσικής άποψης όσο και από φιλοσοφικής.

Η μοίρα της ήταν και θα παραμείνει άρρηκτα δεμένη με τη μοίρα του πορθμού του Ευρίπου, που χωρίζει τον Νότιο από τον Βόρειο Ευβοϊκό και είναι γνωστός από την αρχαιότητα για το ισχυρό παλιρροιακό του ρεύμα. Στην είσοδό της υπάρχει η νέα εντυπωσιακή κρεμαστή Γέφυρα, ενώ η Παλιά Κινητή Γέφυρα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες και ως σημείο παρατήρησης της παλιρροιακής εναλλασσόμενης κίνησης των νερών του Ευβοϊκού.

Η Χαλκίδα διαθέτει πολλά αξιόλογα κτήρια και μνημεία, όπως, το Φρούριο της Κανήθου, το Κόκκινο Σπίτι, το Σπίτι με τα Αγάλματα, η Μεσαιωνική Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το Τουρκικό Τζαμί, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, η Μαρμαρένια Βρύση κ.ά. Επίσης στη πόλη υπάρχει αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο


Παραλία Αγίου Μηνά  


Ηλιοβασίλεμα από το Ξενοδοχείο


  Παραλία Αγίου Μηνά 

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
«Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»


Follow us: